Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Simona Halep câștigă primul meci la Wimbledon 2022. Calificare lejeră în turul doi

Simona Halep (18 WTA) s-a calificat în turul doi la Wimbledon, după ce a învins-o pe Karolina Muchova (81 WTA), scor 6-3, 6-2. Pentru Halep, a fost primul meci pe iarba londoneză, după succesul din 2019.

Românca vine anul acesta la Wimbledon după ce a participat la două turnee pe iarbă. La Birmingham, Halep a fost învinsă în semifinale de Beatriz Haddad Maia. La Bad Homburg, tenismena a abandonat înaintea meciului din semifinale, contra Biancăi Andreescu, acuzând dureri la gât.

Campioană în 2019 la Wimbledon

Deși nu este recunoscută ca o jucătoare foarte bună pe iarbă, Simona Halep a câștigat în 2019 Wimbledon, considerat cel mai prestigios turneu de Mare Șlem dintre cele patru.

În finala, Halep a învins-o categoric pe Serena Williams, deținătoare a 23 de turnee de Mare Șlem, din care 7 la Wimbledon.

În 2020, turneul de pe iarba londoneză nu s-a mai ținut, din cauza pandemiei de COVID-19. În 2021, Halep a anunțat că nu participă la turneul de la Wimbledon, din cauza unei accidentări la gambă. Astfel, meciul de astăzi contra Karolinei Muchova va primul jucat de Halep de la triumful din 2019.

Niciun punct acordat la Wimbledon 2022

Ediția din acest an a turneului de pe iarba londoneză este marcată de o decizie fără precedent luată de WTA și ATP. Cele două foruri au decis să nu acorde niciun punct la Wimbledon, după ce organizatorii turneului au interzis participarea jucătorilor din Rusia și Belarus.

Naomi Osaka și Eugenie Bouchard au anunțat că nu participă la Wimbledon, din cauza acestei decizii.

La ediția din acest an, se vor acorda premii în valoare de aproximativ 40 de milioane de lire sterline, adică aproximativ 47 de milioane de euro. Câștigătorii turneului vor primi aproape 2 milioane de euro.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE