Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Simboluri la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a. Ce semnificație au avut bijuteriile purtate de membrii Familiei Regale

Publicat de: Euronews

Reprezentanții Familiei Regale a Marii Britanii și-au arătat prețuirea față de Elisabeta a II-a într-un mod unic. Kate, Meghan și Prințesa Charlotte și-au accesorizat hainele de doliu cu bijuterii încărcate de simboluri.

Prințul George a purtat un costum bleumarin cu cravată neagră, iar mica prințesă Charlotte un pardesiu negru și o pălărie cu panglică neagră, copie în miniatură cu cea a mamei ei. O mică broșă cu diamante, în formă de potcoavă, a atras tuturor atenția, un omagiu duios pentru stăbunica ei, Regina Angliei, care adora caii. Jurnaliștii din regat scriu că broșa i-a fost dăruită lui Charlotte chiar de Regină.

Bijuteriile purtate de Kate Middleton, Prințesa de Wales, au o însemnătate aparte

Și bijuteriile purtate de Kate Middleton, Prințesa de Wales, au o însemnătate aparte. Colierul impresionant, cu patru rânduri de perle japoneze, a fost purtat de Regină la un banchet de stat în Bangladesh, în 1983, dar și de Prințesa Diana, în timpul unei vizite în Olanda, iar cerceii, cu diamante și perle, au fost un cadou pentru Regină cu ocazia nunții sale din 1947. Kate a purtat același set de bijuterii și anul trecut, la moartea Prințului Philip.

Și Meghan, soția Prințului Harry, a purtat o rochie neagră, cu o capă, pălărie cu boruri largi, iar ca accesorii, o pereche de cercei din perle. Bijuteriile i-au fost dăruite ducesei de Sussex chiar de Regină.

Regina consoartă, Camilla, i-a adus un omagiu Elisabetei a II-a purtând o broșă în formă de inimă. Bijuteria a aparținut Reginei Victoria, care a domnit timp de 63 de ani în Anglia. Elisabeta a II-a era stră-strănepoata Reginei Victoria.

VEZI GALERIA
6 imagini

Sursă foto: AP

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE