Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Sfârșit de martie, cu temperaturi de vară. Vor fi cu 10-12 grade Celsius peste normalul acestei perioade

Finalul de martie vine cu temperaturi record pentru această perioadă a anului, cu 10-12 grade Celsius peste normalul acestei perioade. Mercurul din termometre ar putea indica chiar și 30 de grade Celsius la începutul săptămânii viitoare.

”Astăzi (sâmbătă) așteptăm temperaturi maxime între 20 și 28°, valori chiar și cu 10° mai mari decât ceea ce ar trebui să se înregistreze în această perioadă, ținând cont că normele climatologice pentru această perioadă sunt între 10 și 16 grade, la nivelul întregii țări. Va fi un cer variabil astăzi, cu perioade în care va fi chiar senin și vântul va slăbi în intensitate.

Și mâine, și luni vom avea parte de vreme frumoasă și caldă. Așteptăm maxime între 20 și 29°, chiar 30-31° - marți, iar minimele se vor încadra între 2-5 grade în estul Transilvaniei, până spre 15°, în zonele de deal din Banat și Crișana”, spune meteorologul ANM, Marina Antonescu.

Când revin ploile

”Abia din noaptea de luni spre marți vor reveni ploile, mai întâi în vestul țării, apoi și în centru și nord, ploi care vor fi sub formă de averse și vor putea fi însoțite de descărcări electrice, iar de marți, mai scad și temperaturile și se vor înregistra între 12 și 22°, iar local așteptăm și ploi marți, în regiunile intracarpatice și se va intensifica și vântul, în majoritatea regiunilor.

Cu toate acestea, rămân valori mai mari decât ceea ce ar trebui să înregistrăm în această perioadă, mai ales în sudul, în estul țării. Chiar aici vor fi temperaturi cu două, trei, poate 5° mai mari decât ar trebui să înregistrăm, deci, chiar dacă mai scad față de ceea ce avem în weekendul acesta, rămânem cu o vreme caldă în continuare.”

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE