Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Sezonul de vârf al vacanțelor a început în Europa: cozi uriașe și ore petrecute în trafic, către destinațiile preferate

A sta ore întregi în trafic nu este modul ideal în care n-am dori să începem vacanța de vară. Însă cu această situație s-au confruntat mulți britanici care au încercat să ajungă în orașul Dover, weekendul trecut.

Începând de vineri, au fost cozi uriașe în portul din sudul Angliei, iar turiştii au fost nevoiţi să aştepte câteva ore pentru a se îmbarca pe feriboturile care aveau ca destinaţie Franţa.

Deși aglomerația a început să dispară duminică dimineață, problemele din weekend au creat o disputa între guvernele Marii Britanii și Franței, ambele părți dând vina una pe cealaltă pentru întârzieri.

Sindicatele, oficialii portuari și autoritățile franceze au susținut că Brexit-ul e de vină pentru problemele legate de trafic cu care s-au confruntat britanicii, având în vedere că sunt necesare controale mai lungi acum că Regatul Unit nu mai face parte din UE.

Cozi lungi de 800 de kilometri, în acest weekend

Au existat, de asemenea, probleme similare de aglomerații în alte țări europene, pe măsură ce sezonul de vârf al vacanțelor începe. În Franța, traficul a fost infernal în jurul Parisului, precum și între Lyon și Valence.

Autoritățile au înregistrat un vârf de 790 de kilometri (490 de mile) de ambuteiaje, sâmbătă, la prânz, pe principalele drumuri folosite de turişti. Acest vârf a fost mai mic decât cei 930 de kilometri (577 mile) înregistrați în Franța cu un an în urmă.

În Croația, pe măsură ce sezonul turistic atinge apogeul, traficul a crescut pe toate drumurile care se îndreaptă spre destinații turistice de pe coasta Adriaticii.

Jelena Ivulić, coordonatorul companiei naționale croate de transport maritim, Jadrolinija, a declarat pentru Euronews că pasagerii au sosit în valuri încă de la primele ore ale dimineții de sâmbătă, iar aglomerații mari s-au format la intrările în porturile de feribot.

Se așteaptă peste 75.0000 de turiști și peste 15.0000 de vehicule în weekend.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE