Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Serghei Lavrov acuză Occidentul că face presiuni asupra Ucrainei pentru a continua războiul împotriva Rusiei

Ministrul rus de Externe a afirmat că statele occidentale exercită presiuni asupra Ucrainei pentru a continua războiul împotriva Rusiei. De asemenea, Serghei Lavrov a afirmat că este necesar să fie evitat orice tip de confruntare militară între puterile nucleare, arată agenția rusă Tass.

Șeful diplomației ruse a acuzat Occidentul că încearcă nu mai respecte principiul potrivit căruia trebuie evitat un conflict între puterile nucleare.

"Acest lucru spune multe, inclusiv în contextul retoricii lor privind Ucraina, care este pur și simplu forțată să continue războiul purtat de Occident împotriva Federației Ruse", a afirmat Serghei Lavrov,

De asemenea, ministrul rus de Externe a subliniat că puterile nuclar ar trebui să evite orice confruntare militară, inclusiv folosirea de arme convenționale.

Serghei Lavrov: „Suntem îngrijorați de evoluția rapidă a Alianței Nord-Atlantice”

Lavrov a amintit că, la inițiativa Moscovei de la începutul acestui an, membrii permanenți ai Consiliului de Securitate al ONU au confirmat că nu poate exista câștigători în cazul unui război nuclear care nu ar trebui declanșat niciodată.

"Poziția Rusiei se extinde: pe lângă inadmisibilitatea unui astfel de război, este necesar să se evite orice ciocnire militară între puterile nucleare, chiar și cu utilizarea armelor convenționale. Escaladarea poate deveni incontrolabilă", a precizat Lavrov, conform sursei citate.

De asemenea, ministrul rus de Externe a menționat că Moscova este îngrijorată de evoluția NATO, inclusiv în contextul declanșat de Occident împotriva Federației ruse în Ucraina.

"Suntem îngrijorați de evoluția rapidă a Alianței Nord-Atlantice, inclusiv în contextul războiului declanșat de Occident împotriva noastră în Ucraina și al securității globale. Până de curând, toată lumea era convinsă că NATO este o alianță defensivă angajată doar în protejarea teritoriilor propriilor membri. După dispariția URSS și a Pactului de la Varșovia, sensul existenței NATO a dispărut - la urma urmei, ei au vrut să se "apere" de lagărul socialist condus de Uniunea Sovietică", a declarat ministrul rus.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE