Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Evgheni Prigojin e sigur că Rusia va pierde în Ucraina: ”Cred că suntem la două-trei luni depărtare de plutoanele de execuție”

Publicat de: Sorin Rusu

Evgheni Prigojin susține că Rusia va pierde nu doar în războiul din Ucraina, ci va rămâne și fără părți din propriul teritoriu. Șeful grupului paramilitar rus Wagner a anunțat, pe rețelele de socializare, că generalii găsiți vinovați vor fi executați.

În plus, acesta spune că va exista o revoluție în Rusia, iar forțele de ordine vor fi nevoite să intervină pe străzi.

Evgheni Prigojin crede că Rusia va pierde războiul cu Ucraina

"Vom suferi acum pierderi mari, sunt foarte sigur. Vom pierde, cu siguranță, teritorii rusești, iar acestea sunt în Federația Rusă. Fie va exista o revoltă a poporului, fie Duma de Stat va decide să aplice pedeapsa capitală și să îi ciuruiască naibii pe toți. Apropo, vă spun sincer, cred că suntem la două-trei luni depărtare de plutoanele de execuție", a spus Prigojin, cu referire la generalii care vor fi găsiți responsabili.

Prigojin este convins că nu poate avea loc o negociere de pace, în aceste condiții, iar războiul va mai dura mai mult de un an. Dacă s-ar termina totul acum, cu victoria Ucrainei, atunci Rusia ar urma să se destrame, conform spuselor sale din urmă cu câteva zile. De altfel, această previziune a fost făcută și de unii specialiști.

Șeful grupării e convins că orașul Bahmut va fi recuperat foarte repede de ucraineni, după ce Wagner s-a retras din acea zonă.

"Dacă Ministerul Apărării păstrează aceeași atitudine de acum, mi-e teamă că totul va lua o întorsătură spre direcția inversă într-o lună, sau o lună și jumătate, cel mult", a precizat Wagner.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE