Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Șeful Fiscului: Profesorii, notificați prin SMS să-și plătească dările către stat. Mesaj pentru vloggeri

Profesorii ar putea fi atenționați prin SMS, atunci când nu-și declară veniturile din meditații, a spus la Euronews președintele ANAF, Lucian Heiuș. Potrivit acestuia, demersul s-ar putea concretiza de anul viitor. Șeful ANAF spune că în vizor sunt și vloggerii și creatorii de conținut care ar putea fi notificați de instituție pentru a-și plăti dările către stat.

Lucian Heiuș și-a exprimat dorința ca din 2023 ANAF să aibă un sistem performant prin care să trimită un SMS către profesorii care oferă meditații, pentru a le atrage atenția că nu este legal și că reprezintă o infracțiune, dacă primesc bani de la părinții copiilor și nu plătesc impozit pe ei.

„Vă dau un exemplu de reclamație: <<am dat milioane la profesor și copilul meu a picat bacul>>. Se supără părintele, sună la Telverde al ANAF și reclamă. Când ai primit o asemenea reclamație, ești obligat să te duci să verifici”, a transmis președintele ANAF.

Bloggerii, creatorii de conținut, vloggerii își declară veniturile câștigate?

„Sunt multe persoane care obțin venituri din acest gen de activități, care sunt mai noi. Mulți dintre ei sunt foarte tineri, poate nu au înțeles că trebuie declarate veniturile. Vreau ca anul viitor, la foarte multe categorii de contribuabili de acest gen, ANAF să le trimită informări în scris, să le spunem ce trebuie să facă. Eu cred foarte mult și în educarea contribuabilului”, a mai spus Lucian Heiuș.

De când sunteți la ANAF a făcut cineva reclamații pentru cântărețul de la nuntă?

„Îmi este greu să vă spun. Eu cât am condus finanțele din vestul țării nu am avut asemenea situații. Când cineva îți face o sesizare, el are o nemulțumire: a dat prea mulți bani, nu a cântat bine cântărețul”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE