Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Șeful Autorității Naționale a Vămilor, concediat la o zi după demisia președintelui ANAF

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Nicolae Ciucă l-a demis pe șeful Autorității Naționale a Vămilor, Bogdan-Lari Mihei. Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a Guvernului României.

Premierul a luat act de demisia șefului ANAF, Lucian-Ovidiu Heiuș și a șefului Agenției Naționale pentru Resurse Minerale, Sorin Călin Gal.

”L-am demis, azi, pe șeful Autorității  Naționale a Vămilor și am luat act de demisiile șefilor ANAF și Agenției Naționale pentru Resurse Minerale. Reformarea acestor instituții trebuie accelerată, prin digitalizare, profesionalizarea angajaților și eficientizarea procedurilor de lucru. Doar astfel vom putea valorifica în interes public rezultatele bune ale economiei și vom răspunde nevoilor sociale.

Prin continuarea programelor de investiții masive, colectare corectă a veniturilor la buget și exploatarea resurselor noastre naturale, România va intra într-o nouă etapă de modernizare, în beneficiul tuturor cetățenilor săi”, a spus premierul Nicolae Ciucă.

Prim-ministrul a transmis că este nevoie de un sistem de colectare a banilor mai eficient.

Nicolae-Ionel Ciucă: Creșterea economică pe care am obținut-o trebuie să fie resimțită de oameni, iar pentru a reuși acest lucru, instituțiile statului trebuie să fie mai performante. După un an în care PIB-ul țării a crescut cu 49 miliarde de euro, trebuie să regăsim aceeași dinamică și în încasările de la buget.

Avem nevoie de un sistem de colectare mai eficient, prin care bugetul să aibă resursele necesare politicilor publice așteptate de cetățeni.

Bogdan-Lari Mihei a fost președintele Autorității Vamale Române din decembrie 2021.

Între aprilie 2018 și ianuarie 2019 a fost Vicepreședinte ANAF, coordonator al structurilor vamale. Este licențiat în Construcții civile și Drept, are un masterat în Managementul organizațiilor politice și civile și cursuri de formare pentru înalții funcționari publici și pentru dezvoltarea competentelor profesionale în domeniul vămii, potrivit CV-ului de pe site-ul ministerului Finanțelor.

Distribuie

Taguri