Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Președintele ANAF a demisionat. Cine ar putea prelua funcția

Președintele ANAF, Lucian-Ovidiu Heiuș a demisionat.

30/05/2023 , 15:47

Nicoleta Cîrciumaru, propusă ca preşedinte interimar al ANAF

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a propus-o pe Nicoleta Cîrciumaru în funcţia de preşedinte interimar al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).

"Eficientizarea colectării taxelor şi recuperarea întârzierilor sunt strict necesare pentru consolidarea bugetară. Astăzi s-au luat deciziile necesare pentru ca lucrurile să intre în normalitate. Am propus prim-ministrului numirea în funcţia de preşedinte interimar al ANAF a doamnei Nicoleta Cîrciumaru şi încetarea mandatului preşedintelui AVR, alături de numirea unui nou preşedinte", a scris marţi pe Facebook ministrul Finanţelor.

În prezent, Nicoleta-Mioara Cîrciumaru este vicepreşedinte la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, coordonator al activităţii de colectare a veniturilor bugetare.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Președintele ANAF, Lucian-Ovidiu Heiuș a demisionat.

”Mi-am înaintat astăzi demisia din funcția de președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală. A fost o onoare pentru mine să conduc această instituție și le mulțumesc colegilor mei pentru profesionalismul și implicarea de care au dat dovadă în acest an.

Regret că nu pot duce până la capăt procesul de modernizare al ANAF și proiectele începute acum și sper ca viitorul președinte să continue proiectele de digitalizare ale instituției”, a spus Heiuș pe pagina sa de Facebook.

Lucian-Ovidiu Heiuș a transmis că ANAF a reușit să atingă cu succes toate jaloanele stabilite prin PNRR și toate obiectivele asumate prin programul de guvernare, ”cu onestitate, responsabilitate și respect față de contribuabili.”

”În 2022, am reușit să colectăm la buget 353,3 miliarde lei, cu 58 miliarde mai mult față de anul precedent, și să rambursăm TVA în valoare de 27,99 miliarde lei, față de anul anterior când s-au rambursat doar 24,34 miliarde Lei.

În primele cinci luni din 2023, s-a rambursat TVA în valoare de 11.451 milioane lei”, a fost bilanțul șefului ANAF.

Lucian Ovidiu Heiuș a fost numit în funcția de președinte al ANAF în mai 2022.

Are 57 de ani și este de profesie inginer. Este licențiat în metalurgie, management turistic și comercial, științe economice și are un masterat în administrație publică.

El a ocupat funcții de Director general în cadrul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Timișoara în 2015, de Director adjunct, în cadrul Ministerului Finanțelor Publice - Direcția de Buget, Contabilitate Internă, Investiții și Achiziții Publice, în 2013, potrivit CV-ului de pe cdep.ro.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE