Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Se nasc tot mai puțini copii. INS: În 2030, România va avea o populație de 18 milioane de locuitori

Prăbușirea demografică pare să nu se mai oprească. Cele mai recente date de la INS arată că numărul copiilor născuți în iunie a fost mai mic decât anul trecut. Problema este că 2021 a fost anul în care s-au născut cei mai puțini copii din ultimul secol.

Datele Institutului National de Statistică arată că numărul nou-născuților vii, înregistrat în iunie 2022, este mai mic cu 1.353, față de aceeași lună din 2021.

În 2021, s-au născut cei mai puțini copii de când există date oficiale

Sporul natural este negativ atât în iunie 2022, cât și în aceeași lună din 2021. Anul trecut, în România, s-au născut cei mai puțini copii de când există date oficiale. Vorbim, mai exact, de 180.000. Acest număr este comparabil cu cel din 1877, când România nu includea Transilvania.

Vestea bună este că a scăzut numărul deceselor, comparativ cu anul trecut.

S-au înregistrat cu 3.000 de decese mai putin, însă a crescut numărul deceselor la copiii mai mici de un an.

În 2030 vom avea aproximativ 18 milioane de locuitori

Președintele INS, Tudorel Andrei, a declarat pentru Euronews că în 2030 vom avea aproximativ 18 milioane de locuitori, așadar țara noastră va scădea din punct de vedere ierarhic în UE. Spre exemplu, Olanda, care este o țară mult mai mică din punct de vedere al teritoriului, față de România, va avea o populație mult mai mare decat țara noastră.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE