Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Instituția de învățământ unde se poate! Școala „Sf. Treime” din Capitală are laboratoare noi, toalete cu senzori și loc de relaxare

În fiecare an, în preajma începerii noului an școlar vorbim de școli cu toalete în curte. Anul acesta, din păcate nu putem face excepție, însă putem veni și cu exemple de ”așa da”.

Este vorba despre Școala Gimnazială ‘’ Sf. Treime’’ din Capitală, unde acum pare să fie locul ideal pentru învățat. Clase cu mobilier nou și dotate cu toate materialele necesare, laboratoare ultra moderne, dar și un spațiu de relaxare în curtea școlii, amenajat ca la carte.

În anul 2018, conducerea școlii „Sf. Treime” a reușit să obțină o finanțare de la buget pentru refacerea clădirii, care la acel moment avea risc seismic ridicat. Durata renovării s-a întins pe aproximativ 10 luni, însă asta nu i-a împiedicat pe copii să învețe tot în incinta școlii.

Aer condiționat în sălile de curs și dulăpioare pentru fiecare copil

Sălile de curs și laboratoarele sunt dotate acum cu aparatură de ultimă generație. În fiecare clasă există aer condiționat și dulăpioare pentru fiecare copil în care aceștia își pot lăsa manualele, ca să ușureze greutatea ghiozdanului. Pardoseala este din material antiseptic.

Iar la orele de sport sau în timpul pauzelor copiii pot iesi în curtea scolii pentru a se bucura de jocurile copilariei, cum ar fi șotronul.

În școala „Sf Treime” învață 800 de copii și este prima școală unde au fost aprobate 3 proiecte Erasmus într-un singur an școlar.

Taguri

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE