Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța are o nouă sală de sport, construită integral cu sprijinul grupului de companii AMEROPA

Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța a inaugurat marți, 23 aprilie, o sală de sport modernă, cu eficiență energetică și facilități de ultimă generație realizată integral cu sprijinul grupului de companii AMEROPA: Chimpex și Ameropa Grains.

Articol susținut de AMEROPA: Chimpex și Ameropa Grains

Într-o perioadă în care multe școli din România se confruntă cu lipsa infrastructurii adecvate pentru activitățile sportive, Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța devine un exemplu de grijă pentru sănătatea câștigată prin sport a elevilor săi! Ineditul construcției constă în ridicarea și punerea în funcțiune a unui balon tensiostatic cu consum energetic redus și cu ventilație superioară. Această formulă permite costuri de întreținere cu 75% mai mici decât ale unei săli clasice din beton și este adaptabilă astfel încât spațiul să devină unul semideschis.

Un mediu sigur și confortabil

Sala de sport le va permite copiilor să se bucure de activități sportive într-un mediu sigur și confortabil, chiar și în anotimpul rece, perioadă în care, din lipsa unui spațiu dedicat acestora până acum, erau nevoiți să-și petreacă orele de sport făcând alte activități în clase.

„Suntem bucuroși să anunțăm, în sfârșit, această imensă realizare pentru o școală publică, demers care va avea un impact pozitiv asupra vieții copiilor și, implicit, asupra comunității din orașul Constanța! Mulțumim partenerilor școlii noastre, celor două companii ale grupului AMEROPA – Chimpex și Ameropa Grains, care au făcut posibil acest proiect! Asigurarea finanțării de către grupul Ameropa a venit într-un moment în care doar visam ca elevii noștri să beneficieze de un spațiu în care să facă sport cu plăcere și să se dezvolte armonios fizic și sănătos din punct de vedere emoțional. Progresul lor în școală va deveni astfel baza unui viitor plin de succese în viață!”, a declarat directorul școlii, prof. Marinica Târziu.

O investiție de peste 140.000 de euro

Pentru această construcție modernă a fost necesară o investiție de peste 140.000 de euro, obținută integral din fonduri private. Investiția companiilor Chimpex și Ameropa Grains în domeniul infrastructurii școlare publice din Constanța continuă seria proiectelor sociale dezvoltate pentru comunitatea constănțeană,  oferindu-le elevilor un spațiu adecvat și versatil pentru a-și dezvolta performanța fizică și cognitivă.

„Am oferit acest proiect Școlii Gimnaziale Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” la aniversarea a 55 de ani de la fondare! Pentru Ameropa Grains și pentru Chimpex parteneriatele sunt cheia pentru creșterea de noi generații. Grija pentru educație și viitor înseamnă o investiție constantă în valori. Credem că acest model de reușită, prin implicarea investițiilor private în educația publică, merită urmat de întreaga comunitate locală de afaceri. Împreună, putem avea un impact semnificativ pentru viitorul copiilor din Constanța!,” a declarat managementul grupului de companii Ameropa.

***

Grupul Ameropa este fondat în Elveția, fiind la bază o afacere de familie în domeniul cerealelor și al îngrășămintelor. În România, Grupul Ameropa cuprinde companiile Ameropa Grains, Ameropa Biotech, Agroind, Azomureș, Chimpex și Promat. În județul Constanța, compania are o amprentă semnificativă, cu opt baze și silozuri, prin Ameropa Grains, iar Chimpex este unul dintre cei mai importanți operatori din Portul Constanța, cu o tradiție de excelență în piață de peste 50 ani.

Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” a fost fondată în 1969. Azi, școala își deschide porțile pentru mai mult de 1500 de elevi și reprezintă o emblemă a învățământului preuniversitar din Constanța.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE