Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Scările rulante din pasajul pietonal de la Universitate vor fi instalate în 2024. Anunțul primarului Nicuşor Dan

Publicat de: Euronews

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că scările rulante din pasajul pietonal de la Universitate vor fi curând funcţionale, transmite Agerpres.

”Administraţia Străzilor Bucureşti a semnat contractul prin care achiziţionează opt scări rulante noi, câte două pentru fiecare punct de acces din Piaţa Universităţii. Acestea vor fi instalate în cursul anului 2024. Încă din 2008, de la modernizarea Pasajului Universităţii, scările au avut probleme tehnice, fiind funcţionale una sau două dintre ele de-a lungul timpului, prin urmare este necesară schimbarea acestora”, a scris primarul, joi, pe Facebook.

În luna iulie, Municipalitatea a demarat două proceduri în SEAP prin care dotează, prin Administraţia Străzilor Bucureşti, pasajele Universităţii şi Piaţa Presei Libere cu scări rulante şi ascensoare noi.

Viceprimarul Stelian Bujduveanu preciza la momentul respectiv că pentru Pasajul Universităţii vor fi achiziţionate opt scări rulante exterioare, care le vor înlocui pe cele nefuncţionale, ce nu mai pot fi reparate. În Pasajul de la Piaţa Presei, Municipalitatea va înlocui cele două ascensoare.

Pentru scările rulante de la Piaţa Universităţii, valoarea investiţiei era estimată la circa 3,5 milioane de lei, iar pentru montarea de ascensoare la Pasajul Piaţa Presei Libere - 600.000 de lei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE