Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nicușor Dan e optimist când privește spre viitor, după ce în 2023 au fost reabilitați în jur de 50 de km de rețea de termoficare

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că în acest an au fost reabilitaţi 45 - 50 de kilometri de reţea de termoficare, dintre care 10 - 15 kilometri prin fonduri europene.

Nicușor Dan: „Pentru 2024 sunt mult mai optimist”

Nicușor Dan: „Pe fonduri europene, suntem între 10 - 15 din reţeaua principală, iar per total între 45 - 50. O să avem toate datele în primele zile ale anului 2024”.

„Pentru 2024 sunt mult mai optimist, pentru că pentru multe din tronsoanele care au început pe fonduri europene s-au depăşit multe obstacole fie de proiectare, fie birocratice, fie de proprietate care nu au putut să fie prevăzute la momentul acela”, a declarat edilul general, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Primăria Capitalei, potrivit Agerpres.

Și se laudă: „Ritmul în care schimbăm reţeaua e totuşi de trei ori mai rapid decât în mandatul anterior”

Nicuşor Dan a menţionat că, pentru a asigura căldură în apartamente, trebuie reparată reţeaua de termoficare, dar şi sursele de producţie.

„În ultimele două săptămâni am avut trei momente cu afectarea multor blocuri. Două ni s-au datorat, au fost avarii pe reţeaua noastră, iar una s-a datorat ELCEN-ului, pentru că a fost o avarie la CET Grozăveşti şi nu s-a mai putut furniza agent termic. Ritmul în care schimbăm reţeaua, chiar dacă ne-am dori să fie mai rapid, este totuşi de trei ori mai rapid decât în mandatul anterior”.

„În ceea ce priveşte ELCEN, prin faptul că Primăria Capitalei a plătit două miliarde de lei (pentru subvenţii - n.r.) anul acesta şi anul trecut, faţă de 700 - 800 de milioane de lei, cât era în anii precedenţi, în sfârşit ELCEN, care a ieşit din insolvenţă acum un an, poate să acceseze fonduri europene. Inclusiv capacităţile de producţie pot să fie modernizate”, a explicat primarul general al Capitalei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE