Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Scade TVA pentru livrarea și instalarea de pompe de căldură și panouri solare

Cota TVA a fost redusă de la 19% la 5% pentru livrările de pompe de căldură, panouri fotovoltaice şi solare. Proiectul legislativ pentru stimularea investițiilor în eficiență energetică a fost adoptat marți de Camera Deputaților.

Inițiativa legislativă prevede completarea articolului 291 alineatul (3) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal. Astfel, cota de TVA este redusă pentru livrările de pompe de căldură, panouri fotovoltaice şi panouri solare termice, de la nivelul standard de 19% la 5% asupra bazei de impozitare, în vederea reducerii consumului de energie electrică şi a dependenţei consumatorilor faţă de volatilitatea pieţei de profil, potrivit Agerpres.

Scade TVA pentru livrarea și instalarea de pompe de căldură și panouri solare. Cum va fi aplicată facilitatea

Cota redusă de 5% se aplică asupra bazei de impozitare şi pentru livrarea şi instalarea de panouri fotovoltaice, panouri solare termice, sisteme de încălzire cu emisii scăzute de înaltă eficienţă care se încadrează în valorile de referinţă pentru emisiile de PM stabilite în directivele europene, destinate locuinţelor, inclusiv a kiturilor de instalare, a componentelor, respectiv a soluţiilor complete, după caz, precum şi cele destinate clădirilor administraţiei publice centrale sau locale, clădirilor entităţilor aflate în coordonarea/subordonarea acestora, cu excepţia societăţilor comerciale.

Legea intră în vigoare la trei zile de la publicarea în Monitorul Oficial al României. În cazul acestui act normativ, Camera Deputaţilor este for decizional.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE