Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Şase participante la concursul Miss Universe Indonezia au depus plângere la poliție, acuzând organizatorii de hărţuire sexuală

Șase participante la concursul Miss Universe Indonezia au depus plângeri la poliție, acuzând organizatorii de hărțuire sexuală. Ele susțin că ar fi fost supuse unor „verificări corporale” topless, printre altele, a declarat avocata lor, marți, potrivit Reuters.

Poliția a confirmat că cele șase participante au depus plângere și că va face investigații.

Competiția de frumusețe s-a desfășurat în capitala Jakarta în perioada 29 iulie - 3 august 2023. Concurentele care au făcut reclamații au declarat că organizatorii le-ar fi cerut să se dezbrace până la lenjeria intimă pentru a fi examinate fizic într-o cameră unde erau peste 20 de persoane, inclusiv bărbați.

Cinci dintre concurente care ar fi fost supuse acestei cerințe au fost apoi fotografiate topless, a declarat avocata lor, Mellisa Anggraeni, adăugând că nu era nevoie de astfel de verificări, potrivit Reuters. În total, șase participante Miss Universe Indonezia au depus plângeri, a mai spus ea.

Ba mai mult, una dintre reclamante a declarat la o conferință de presă, difuzată de Kompas TV, că i s-ar fi cerut să pozeze cu picioarele într-un mod complet nepotrivit.

Organizația Miss Universe a precizat marți, într-o declarație, că a fost informată de acuzații și că analizează această chestiune.

Pe de altă parte, Reuters a încercat să contacteze compania care organizează concursul Miss Universe Indonezia, PT Capella Swastika Karya, şi pe fondatorul companiei, Poppy Capella, prin intermediul conturilor lor de pe reţelele sociale, însă nu au oferit niciun răspuns.

Concursul din Jakarta a fost organizat pentru a selecta reprezentata Indoneziei la competiţia anuală Miss Universe, care va avea loc în El Salvador spre sfârşitul anului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE