Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Noi reguli la concursul Miss Univers. Cine poate participa de acum înainte

Pentru prima dată în ultimii 70 de ani, Miss Universe iese din umba patriarhatului. Concursul mondial de frumusețe schimbă regulamentul cu scopul de a elimina prejudecățile la adresa femeilor.

Până acum regulile consursului impuneau ca doar femile singure, cu vârsta curprinsă între 18 și 28 de ani, care nu au fost căsătorite niciodată și care nu aveau copii, puteau să se înscrie și să participe. Mai mult, regulamentul cerea concurentelor ca pe întreaga perioadă a concursului să nu se căsătorească timp de un an de la defilarea pe podium.

Organizația din spatele competiției transmite că atât mamele cât și soțiile vor avea dreptul să concucereze începând cu următoarea ediție, din 2023. Este o decizie istorică. Regula ca participantele să fie femei singure, care nu au copii, a fost valabilă încă din 1952, când a avut loc prima ediție a concursului. Fără să facă referiri la regulamentul competeției, Miss Universe din 2021 a vorbit într-un interviu despre rolul ei în societate. Modelul indian, Harnnaz Sandhu, susține drepturile femeilor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE