Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Un magnat transsexual din Thailanda a cumpărat Miss Universe. Câte milioane de dolari a plătit pentru organizație

Un afacerist transsexual thailandez a cumpărat Organizația Miss Univers cu suma de 20 de milioane de dolari. Compania IMG, parte a grupului Endeavor, a vândut Organizaţia Miss Universe, care coordonează acest concurs de frumuseţe, grupului thailandez JKN Global Media Public Company Limited.

Chakrapong “Anne” Chakrajutathib, care controlează compania JKN Global Group Public Co. Ltd, este o celebritate în Thailanda, unde a participat la numeroase emisiuni de tip reality show. Deși în copilărie a urmat o școală de băieți, acum afirmă în mod deschis că este o femeie transsexuală. Ea a contribuit la înființarea unei organizații nonprofit pentru a promova drepturile transsexualilor, potrivit The Associated Press.

Reprezentanții JKN au anunțat miercuri că au achiziționat drepturile pentru a organiza concursul Miss Universe de la compania IMG Worldwide LLC care a deținut Organizația Miss Universe din anul 2015.

Concursul de frumuseţe Miss Universe există în formula sa actuală începând din 1952, conform publicației Variety, citată de Agerpres. Donald Trump a deţinut drepturile de organizare a acestei competiţii din 1996, în baza unui parteneriat de difuzare încheiat iniţial cu postul de televiziune CBS şi, apoi, cu postul NBC. În 2015, Organizaţia Miss Universe a fost cumpărată de IMG.

După ce a fost achiziţionat de IMG, concursul de frumuseţe a beneficiat de o creştere a audienţei sale globale şi este difuzat, în prezent, în 165 de ţări.

JKN Global Group Public Company Limited şi filialele sale formează un grup de companii care fac afaceri furnizând servicii şi distribuind conţinuturi protejate prin drepturi de autor unei game vaste de posturi de televiziune.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE