Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Sărbătoare la Veneția | Mii de turiști, în plimbare pe canalul Giudecca

Publicat de: Euronews

O mare sărbătoare are loc chiar acum la Veneția. Venețienii și turiștii pot să treacă pe jos o dată pe an peste canalul Giudecca, pentru că zilele acestea are loc Festa del Redentore, adică Sărbătoarea Mântuitorului, festivalul la care participă locuitorii orașului Veneția și mii de turiști. Cu atât mai mulți cu cât Veneția a anunțat că taxa de intrare pentru turiști a fost amânată pentru anul viitor.

O dată pe an, venețienii traversează canalul Giudecca, spre Basilica Santissimo Redentore, pe un pod din pontoane de lemn. Urmează ceremonii religioase și binecuvântarea orașului Veneția.

Tradiția Sărbătorii Mântuitorului datează de peste 400 de ani și amintește de sfârșitul unei perioade cumplite de ciumă. Se apreciază că 50.000 de localnici au murit atunci, inclusiv pictorul Tițian.

Sâmbătă seară, pentru venețieni urmează o cină abundentă pe bărci și gondole, în așteptarea focurilor de artificii de la miezul nopții, iar weekendul se încheie cu Regata pe gondole.

Turiștii trebuie să știe că, în Veneția, la fel ca în toată Italia, măștile sunt obligatorii în spațiile publice închise și în mijloacele de transport, deci și în celebrele vaporetto.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE