Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Sânge donat în schimbul unui bilet la festival. Care este programul caravanei mobile

Doar 1,7% din populația țării noastre donează sânge în mod regulat, iar în România, pentru a încuraja tinerii să doneze și chiar să facă un obicei din asta, fondatorii Untold și Neversea desfășoară cea de-a 10-a ediție a campaniei Blood Network. Astfel, donatorii sunt recompensați cu un bilet pentru prima zi de festival.

Programul caravanei mobile  

Zeci de bucureșteni au donat sânge în schimbul unui bilet la festival. A început turul caravanei mobile prin țară, iar primul oraș în care a ajuns este Bucureștiul.

Tânăr: „Să fac o faptă bună, mai ales acum înainte de sesiune, poate ne ajută și pe noi. Și prietenii mei așteaptă să intre aici la donat și am zis că numai bine, ne-am convins unul pe altul să venim.”

Pe lângă bilet, donatorii vor primi și 7 tichete de masă, a căror valoare este de 280 de lei, dar și reducere de 50% pentru transportul în comun. Caravana mobilă va ajunge în 10 orașe până pe data de 30 iunie.

Lucia Grijac, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină București: „În limita 100 de persoane pe zi, pot veni de dimineață, își ridică bonulețul de ordine și în momentul în care urmează la donare sunt așteptați și sunt invitați.”

Bilete pentru sângele donat

După ce donează sânge la caravană, între orele 8-14, festivalierii se înscriu pe site-ul reteaua.sieudonez.ro și sunt recompensați cu un bilet nominal.

Lucia Grijac, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină București: „Dacă nu reușesc să ajungă în una din cele 2 zile pentru donare, toți donatorii sunt așteptați în centrele de transfuzie din țară. Cu această ocazie, imediat ce donează sânge primesc acea adeverință că au donat și la momentul în care încearcă să-și achiziționeze un bilet sau un abonament pentru unul dintre cele două festivaluri, uploadează în sistem, pe site-ul festivalului uploadează adeverința de donator și asta beneficiază de o reducere.”

Edy Chereji, co-fondator UNTOLD: „Dacă donezi sânge în centrele de transfuzie, vei putea cumpăra abonamentul la Untold la 806 lei, plus taxe, iar la Neversea la prețul special de 574 lei, plus taxe.”

Peste 60.000 de vieți au fost salvate datorită sângelui strâns în campaniile anterioare ale caravanei, dăruit de cei 18.000 de donatori.

Edy Chereji, co-fondator UNTOLD: „E ediția aniversară în acest an și suntem cumva mândri că am reușit să ținem chiar și în pandemie această campanie. Din păcate, UNTOLD ar fi trebuit în acest an să aniverseze și el 10 ani, dar din păcate pandemia ne-a făcut să stăm să stăm o tură, ca să zic așa, ca în jocuri când era mici. Dar uite că cel puțin această campanie am reușit s-o facem și în pandemie și da, în acest an avem deja 10 ani și cum spuneam, cred că este cea mai longevivă campanie de donare de sânge din România.”

Donatorii trebuie însă să respecte niște reguli. Timp de 48 de ore înainte de a dona sânge nu au voie sa consume alcool, sa ia medicamente sau să fie supuși unor intervenții stomatologice. Pe site-ul Centrului de Transfuzie București pot fi verificate toate criteriile de excludere temporară sau permanentă în ceea ce privește donarea de sânge.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE