Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

S-a oprit curentul la centrala Zaporojie. Potrivit CNCAN, în România, nivelul de alertă nu a fost ridicat

Curentul electric s-a oprit în toată centrala nucleară de la Zaporojie, iar sistemele de siguranță s-au activat. Anunțul a fost făcut de operatorul ucrainean al centralei, care precizează că este pentru prima dată

Când centrala este deconectată de la electricitate. Informațiile au fost preluate de presa internațională, care nu le poate confirma în mod independent. Într-un răspuns pentru Euronews, Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare precizează că în România nu a fost ridicat nivelul de alertă. Curentul electric a fost întrerupt nu numai la centrală, ci și în Herson și în zone mai extinse din apropiere, aflate sub ocupație rusă.

Ministerul rus al Apărării acuză forțele ucrainene că au bombardat din nou facilitatea atomică. Bombardamentele asupra centralei au stârnit temeri internaționale că acolo s-ar putea produce un accident nuclear. Tocmai de aceea Moscova și Agenția Internațională pentru Energie Atomică au ajuns la un acord de principiu pentru ca experții ONU să ajungă în inspecție la Zaporojie. Iar directorul general al Agenției, Rafael Grossi, a declarat că ar putea vizita „foarte curând" centrala.

Moscova și Kievul se acuză reciproc pentru raidurile care au loc de cel puțin 3 săptămâni.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE