Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rușii scot la licitație proprietatea lui Zelenski din Crimeea. Autoritățile au organizat deja primele licitații

Autoritățile instalate de Rusia în Crimeea au declarat sâmbătă că intenționează să vândă aproximativ 100 de proprietăți ucrainene, inclusiv una aparținând președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, potrivit Reuters.

Vladimir Konstantinov, președintele parlamentului din Crimeea, a declarat că proprietățile naționalizate vor fi vândute "în curând", iar autoritățile au organizat primele opt licitații pentru proprietățile unor personalități ucrainene din domeniul afacerilor.

Contractele de vânzare se ridică la peste 815 milioane de ruble (8,51 milioane de dolari), a precizat Konstantinov într-o declarație pe aplicația de mesagerie Telegram.

Autoritățile instalate de Rusia în Crimeea au declarat în februarie că au naționalizat aproximativ 500 de proprietăți din Crimeea, inclusiv unele aparținând unor politicieni și oameni de afaceri ucraineni de rang înalt.

Crimeea, recunoscută la nivel internațional ca parte a Ucrainei, este controlată de Moscova din 2014, când Rusia a anexat peninsula de la Marea Neagră, cu opt ani înainte de invazia sa la scară largă în Ucraina.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE