Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rușii atacă Ucraina în Vinerea Mare. Cel puțin cinci persoane, printre care un copil de doi ani, ucise după bombardamentul din Sloviansk

Cel puțin cinci persoane au murit, ia alte 17 au fost rănite, după ce militarii ruși au atacat cu rachete orașul Sloviansk din regiunea Doneţk, situată în estul Ucrainei. Printre victime se numără și un băiețel de doar doi ani care a fost scos de sub dărâmături, dar s-a stins în drum spre spital, a anunțat Olena Zelenska, soția președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, potrivit The Guardian.

Prima Doamnă a Ucrainei a anunțat că băiețelul de doi ani găsit într-o clădire bombardată din Sloviansk s-a stins într-o ambulanță.

”Transmit condoleanțe familiei. Fiecare copil este un mic univers pentru cei dragi”, a scris Olena Zelenska, pe Twitter.

Guvernatorul regiunii Doneţk, Pavlo Kirilenko, anunțase anterior, printr-un mesaj pe rețeaua Telegram că ”este posibil ca şapte persoane, inclusiv un copil, să se mai afle sub dărâmături”.

Oficialul ucrainean a anunțat că rușii au bombardat cu rachete de tip S-300 orașul Sloviansk și au distrus cinci blocuri și alte cinci clădiri.

Reacția lui Zelenski, după bombardamentul din Sloviansk

”Sloviansk. Invadatorii au bombardat în mod brutal orașul. Au fost distruse clădiri rezidențiale. Din păcate, există morți și răniți.

Statul malefic îşi demonstrează încă o dată esenţa. (Rușii, n.red) pur și simplu omoară oameni în plină zi. Distrug toată viața. Vor fi trași la răspundere pentru fiecare manifestare a terorismului”, a scris președintele ucrainean Volodimir Zelenski, pe Facebook.

Sloviansk este unul dintre cele două oraşe din estul Ucrainei pe care militarii ruși vor să-l cucerească odată cu ofensiva din apropiere de Bahmut.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE