Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rusia susține că armele nucleare sunt esențiale. Medvedev: ”Adversarii nu ar trebui să subestimeze Moscova”

Armele nucleare sunt o parte esențială a Rusiei. Asta a declarat fostul președinte de la Moscova, Dmitri Medvedev, la un eveniment al organizației oamenilor de știință din țara sa.

El a mers și mai departe și și-a avertizat adversarii să nu subestimeze disponibilitatea Kremlinului de a folosi arma nucleară.

”Pentru existența Rusiei, cel mai mare stat de pe planetă, armele nucleare au o semnificație majoră. Pot exista opinii diferite cu privire la armele nucleare și la arme. Cu toate acestea, înțelegem că în lumea modernă, armele nucleare, pentru țara noastră, sunt bastioane care mențin statul împreună.

Voi spune asta, ca cineva care știe câte ceva, dacă ai o armă în mână - și ca fost președinte știu ce înseamnă - trebuie să fii pregătit, că într-o anumită situație, să nu îți tremure mâna și să folosești arma, oricât de crud și monstruos ar suna.”, a declarat Dmitri Medvedev.

Dmitri Medvedev: Este mai bună ”împărţirea liniştită” a Ucrainei decât un război mondial

Un nou război mondial este probabil, însă el nu este inevitabil, a declarat marţi vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, care a subliniat că o "împărţire liniştită" a Ucrainei este "mai bună" decât un război mondial şi a invocat în context "aspiraţii" în acest sens ale Poloniei, Ungariei şi României, informează TASS.

"Lumea este bolnavă şi, foarte probabil, se află în pragul unui nou război mondial. Este el inevitabil? Nu, nu este", a spus Medvedev, susţinând un discurs în faţa participanţilor maratonului "Ştiinţa".

Potrivit lui Medvedev, Rusia a fost "trasă în război, prin ciocnirea a două părţi ale unui singur popor".

În opinia lui, perspectiva unui război nuclear nu doar că există, ci este în creştere. În acest context, el a calificat drept perfidie discuţiile despre agenda ecologistă, în condiţiile în care se pune problema supravieţuirii omenirii.

"Încetaţi să mai suferiţi pentru că temperatura a crescut cu un grad într-un an sau într-o perioadă. (...) În opinia mea, asta este nimic faţă de perspectiva de a ne pomeni în epicentrul unei explozii cu o temperatură de 5.000 de kelvini, cu o viteză de 350 de metri pe secundă şi o presiune de 3.000 de kg pe metru pătrat, cu o radiaţie ionizantă şi impuls electromagnetic. O astfel de perspectivă există azi? Din păcate, da. Şi ea creşte în fiecare zi din motive cunoscute", a spus Medvedev.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE