Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Rusia susţine că a doborât nouă drone deasupra peninsulei Crimeea

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Apărarea antiaeriană rusă a doborât în noaptea de sâmbătă spre duminică până la nouă drone deasupra peninsulei Crimeea, a declarat şeful prorus al peninsulei anexate, Serghei Axionov, citat de EFE.

Bateriile antiaeriene au doborât cinci dintre aparatele aeriene fără pilot, în timp ce restul au fost scoase din uz de sistemele de război radio-electronic şi nu şi-au atins ţintele la Djankoi, a declarat Axionov pe contul său de Telegram.

Totuşi, căderea uneia dintre drone a provocat pagube în oraşul Djankoi, unde a avariat două maşini şi a spart geamurile la trei case.

De asemenea, el a afirmat că o dronă neexplodata a aterizat în curtea unei case, ceea ce a obligat chemarea geniştilor şi evacuarea a aproximativ 50 de persoane.

Anterior, un responsabil instalat de Moscova în peninsula Crimeea, anexată de Rusia în 2014, a declarat că o dronă a fost doborâtă la Djankoi, în Crimeea.

 Atacuri masive cu drone și rachete în Crimeea

În ultimele săptămâni, autorităţile locale au raportat mai multe atacuri masive cu drone şi rachete împotriva peninsulei anexate în 2014.

Una dintre principalele ţinte este baza Flotei ruse din Marea Neagră din oraşul-port Sevastopol, care a fost nevoită să îşi consolideze protecţia pe uscat, pe mare şi aerian.

Din această cauză, Crimeea nu a putut să organizeze tradiţionala paradă navală la 9 mai, cu ocazia Zilei victoriei asupra Germaniei naziste.

Occidentul a primit asigurări din partea Ucrainei că nu va folosi armele grele ce i-au fost furnizate de către partenerii din Vest pentru a ataca teritoriul rusesc, care nu include însă Crimeea.

Rusia are o bază aeriană militară în apropiere de Djankoi. Oficiali ucraineni susţin că acest oraş şi împrejurimile sale au devenit cea mai mare bază militară a Moscovei în Crimeea, conform Reuters.

Distribuie

Taguri