Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rusia, exclusă de la Conferinţa de Securitate de la München. China va participa

Guvernul rus a fost exclus de la Conferinţa de Securitate de la Munchen din cauza războiului pe care l-a declanşat împotriva Ucrainei, au declarat luni organizatori ai reuniunii internaţionale la nivel înalt, relatează dpa, citată de Agerpres.

Este pentru prima dată în ultimele decenii când Moscova nu va participa la evenimentul anual care reuneşte lideri mondiali şi factori de decizie pentru a discuta provocările la adresa securităţii internaţionale.

Oficiali ai guvernului iranian sunt, de asemenea, excluşi în acest an.

Peste 40 de șefi de stat și de guvern vor participa la conferință

În total, peste 40 de şefi de stat şi de guvern şi 90 de miniştri vor participa la conferinţa, care se desfăşoară de vineri până duminică în capitala landului Bavaria.

Vicepreşedintele SUA Kamala Harris, preşedintele francez Emmanuel Macron, preşedintele polonez Andrzej Duda şi cancelarul german Olaf Scholz vor participa la conferinţă.

Wang Yi, directorul Biroului Comisiei Centrale pentru Afaceri Externe a Partidului Comunist Chinez va participa la conferinţa de securitate, fiind pentru prima dată când un înalt oficial al guvernului chinez participă la acest eveniment de la începutul pandemiei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE