Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rusia anunţă că a efectuat exerciţii de apărare antiaeriană în regiunea Moscovei

Rusia a anunţat sâmbătă că a efectuat exerciţii de apărare antiaeriană în regiunea Moscovei, pentru a proteja infrastructuri esenţiale în caz de ''atacuri aeriene'', pe fondul conflictului cu Ucraina, transmite AFP.

''Au fost organizate exerciţii în regiunea Moscovei, cu personalul brigăzii de rachete antiaeriene a Districtului militar de vest, pentru a respinge atacurile aeriene împotriva unor importante infrastructuri militare, industriale şi administrative'', a indicat Ministerul Apărării, într-un comunicat.

Potrivit ministerului, soldaţii care au luat parte la aceste antrenamente sunt instruiţi în utilizarea de ''rachete antiaeriene S-300''.

În total, ''peste 150 de soldaţi şi mai mult de 30 de piese de armament, de echipamente militare şi speciale au participat'' la exerciţii, afirmă sursa, fără a precizat însă când au avut loc acestea.

Vineri, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a refuzat să răspundă la întrebarea dacă Rusia se teme că Moscova ar putea fi o ţintă. El a remis această întrebare către Ministerul Apărării.

Rusia a cunoscut în ultimele luni mai multe atacuri imputate Ucrainei, fie că a fost vorba de sabotaje sau de lovituri cu drone şi tiruri de artilerie în zonele de frontieră.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE