Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rusia amendează TikTok pentru că nu a șters materiale LGBT

O instanță rusă a amendat marți TikTok pentru că nu a șters materialele LGBT, aceasta fiind cea mai recentă măsură de reprimare a companiilor Big Tech din Rusia.

 Sancțiune de trei milioane de ruble

Tribunalul districtual Tagansky din Moscova a emis sancțiunea de trei milioane de ruble (51.000 de euro) pentru platforma de social media în urma unei plângeri depuse de autoritățile de reglementare ruse, potrivit Euronews.

TikTok, care este deținută de compania chineză ByteDance, nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Potrivit dosarului, autoritatea de reglementare a comunicațiilor de stat Roskomnadzor s-a plâns de un videoclip publicat pe platformă la începutul acestui an, care încalcă legile rusești împotriva promovării „LGBT, a feminismului radical și a unei viziuni distorsionate asupra relațiilor sexuale tradiționale”.

 Control mai mare asupra internetului

Guvernul rus și-a intensificat eforturile de a impune un control mai mare asupra internetului și a rețelelor sociale, emițând sancțiuni privind conținutul, cereri privind stocarea datelor și unele interdicții absolute.

La începutul acestui an, un tribunal a amendat serviciul de chat WhatsApp și platforma de mesaje Snapchat pentru că nu au stocat datele utilizatorilor ruși pe servere locale, în urma unor plângeri ale Roskomnadzor.

Serviciul de streaming muzical Spotify și Match Group, care deține aplicația de întâlniri Tinder, au fost, de asemenea, afectate de amenzi rusești.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE