Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rusia a blocat site-urile CIA și FBI pe care le acuză de „răspândire de informații false”

Autoritatea de reglementare a comunicațiilor din Rusia, Roskomnadzor, a anunțat vineri că a blocat accesul la site-urile Agenției Centrale de Informații (CIA) și al Biroului Federal de Investigații (FBI), instituții americane pe care le acuză că răspândesc informații false.

Reprezetanții Roskomnadzor au precizat că site-urile FBI și CIA au publicat materiale și informații inexacte care au discreditate forțele armate ruse, transmite agenția rusă TASS, citată de Agerpres.

Agenția Reuters a precizat că nu a reușit să obțină un punct de vedere din partea oficialilor de la Washington pe această temă.

Site-urile Euronews, blocate în Rusia

În martie 2022, aceeași autoritate rusă de reglementare a comunicațiilor a blocat accesul la site-ul canalului francez Euronews, care a fost interzis în Rusia pe fondul controlului sporit asupra informaţiilor legate de ofensiva din Ucraina.

Agențiile ruse de presă au precizat că Roskomnadzor a blocat site-ul canalului euronews.com şi al versiunii sale în rusă, ru.euronews.com, la solicitarea Parchetului. Motivul acestei blocări nu a fost specificat.

Mai mult, autorităţile ruse au resticționat în acceași perioadă accesul la site-urile a patru publicații independente, printre care BBC şi Deutsche Welle. De asemenea, reţelele sociale americane Facebook şi Instagram au fost declarate „extremiste” de un tribunal din Moscova.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE