Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rudel Obreja va fi eliberat din penitenciarul Jilava, pentru a se trata de cancer pancreatic

Fostul președinte al Federației Române de Box va fi eliberat, timp de trei luni, pentru a-și trata cancerul pancreatic cu care a fost diagnostic.

Pe 7 iulie, Obreja a depus la Tribunal o cerere în care solicita judecătorilor întreruperea executării pedepsei de cinci ani primită în dosarul Gala Bute, invocând probleme grave de sănătate, informează Agerpres.

Decizia a fost luată vineri de instanța din Ilfov, care a admis cererea de întrerupere a executării pedepsei. Hotărârea judecătorilor poate fi atacată cu apel, însă este posibil ca DNA să nu conteste decizia.

"Am nevoie de tratament în condiţii umane, de grija medicilor şi a familiei mele, extrem de importante în contextul actual şi iată de ce: stau într-un salon de spital, aproape tot timpul cu perfuzii, care-mi atenuează durerile crunte; sunt păzit de gardieni în salon, corp la corp, zi şi noapte; nu am telefon, doar cinci vizite pe lună ale soţiei, deci nu am capacitatea de mişcare pentru a începe tratament sau operaţie chirurgicală. Cer să mi se recunoască dreptul conferit de lege al întreruperii executării pedepsei, pentru a începe demersurile medicale în România sau în străinătate! Vreau să trăiesc! Dar pentru asta am nevoie de proceduri", transmitea Rudel Obreja, într-un mesaj postat în urmă cu câteva zile pe Facebook.

El solicita Comisiei de specialitate din cadrul Institutului Naţional de Medicină Legală Mina Minovici să se constituie în timp util pentru întocmirea şi prezentarea raportului de expertiză medico-legal la Tribunalul Ilfov, astfel încât instanţa de judecată să se poată pronunţa la termenul deja stabilit pentru data de 20 iulie.

"Orice amânare din cauza lipsei acestui raport de expertiză al INML îmi complică şansele! Actele aflate la dosarul medical, întocmite de cele două spitale sunt clare, este nevoie doar de confirmarea lor de către INML. Am cancer cu metastaze. Crunt! Repet, orice întârziere le diminuează! Chiar dacă am avut parte de două condamnări nelegale, de încălcarea legilor şi a Constituţiei României pentru a fi trimis la închisoare, nu m-am sustras niciodată, n-o voi face nici de aici înainte. Optimist... curabil... măcar de cancer!", adăuga Rudel Obreja.

Inculpată în același dosar, Elena Udrea așteaptă procedurile în curs în cadrul recursului în casație, ultima cale extraordinară de atac posibilă. Acum câteva săptămâni, judecătorii de la Instanța Supremă au respins cererile formulate de avocații fostului ministru, de sesizare a Curții de Justiție a Uniunii Europene și de eliberare a Elenei Udrea, până la momentul soluționării cauzei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE