Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rudel Obreja a murit. Fostul președinte al Federației Române de Box suferea de cancer

Rudel Obreja a murit, duminică, la vârsta de 57 de ani. Fostul președinte al Federației Române de Box suferea de cancer pancreatic, iar în iulie 2022, fusese eliberat din închisoare pentru a se trata.

”Cu adâncă durere in suflet anunțăm trecerea în neființă a fostului mare om de box Rudel Obreja . Drum lin printre stele, drag prieten ! Bunul Dumnezeu să te odihnească în pace!, a scris Viorel Plosca, vicepreședintele Ligii Profesioniste de Box din România, pe pagina de Facebook a Ligii Profesioniste de Box din România.

Informația despre decesul lui Rudel Obreja a fost confirmată pentru Euronews România și de Loredana Eremia, avocata fostului pugilist.

În iulie 2022, Rudel Obreja a fost eliberat din penitenciarul Jilava, acolo unde executa pedeapsa de cinci ani de închisoare pronunțată în dosarul „Gala Bute".

La acel moment, fostul președinte al Federației Române de Box a fost eliberat, timp de trei luni, pentru a-și trata cancerul pancreatic cu care a fost diagnosticat. Decizia luată de Tribunalul Ilfov a fost ulterior prelungită.

Cine a fost Rudel Obreja

Potrivit Eurosport, Rudel Obreja a fost președinte al Federației Române de Box în perioada 2004 - 2012, iar anterior, ocupase funcția de vicepreședinte, în mandatul lui Iosif Armaș. În acea perioadă a ocupat și funcția de vicepreședinte al forului internațional de box AIBA, dar și cea de șef al Comisiei Tehnice a AIBA la Jocurile Olimpice de la Beijing 2008. Obreja a declanșant atunci un scandal după ce a demascat jocurile de culise prin care unele țări erau avantajate de arbitraj.

Pe fondul scandalului, asupra lui Rudel Obreja au fost exercitate presiuni pentru a fi schimbat inclusiv de la conducerea Federației Române de Box. În noiembrie 20112, a demisionat din funcție.

Rudel Obreja, medaliat la campionatele europene și mondiale

Născut la Galați, Rudel Obreja a fost vicecampion european la box, în 1989, la Atena, și apoi medaliat cu bronz la Mondialul din 1989, la Moscova, conform Eurosport. De asemenea, pugilistul a participat cu România la Jocurile Olimpice de la Los Angeles 1984. Ca președinte al Federației Române de Box, a adus ultima medalie de box la Jocurile Olimpice. S-a întâmplat la Atena, în 2004, prin Ionuț Gheorghe.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE