Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Românii vor să călătorească mai mult anul acesta. Care sunt principalele destinații de vacanță

Dorința românilor de a pleca în vacanță este mai mare decât era înainte de pandemie. O analiză Google realizată pe ultimii trei ani arată că a crescut numărul căutărilor de vacanțe în străinătate. Grecia, Turcia și Bulgaria au rămas în topul preferințelor pentru vacanța de vară.

Potrivit datelor Google, intenția românilor de a călători în 2022 este mai mare decât în 2019: numărul căutărilor legate de călătorii a fost cu 35% mai mare în mai 2022 decât în aceeași lună a lui 2019.

Cea mai mare creștere în căutări de cazare a fost pentru destinațiile internaționale

Cea mai mare creștere în căutări de cazare a fost pentru destinațiile internaționale: mai mult cu 32% în perioada martie - mai 2022 față de aceeași perioadă din 2019.

Căutările românilor după zboruri internaționale au crescut și ele semnificativ anul acesta: cu 46% mai mult în ultimele trei luni față de 2019.

Care sunt cele mai populare destinații pentru zboruri

Cele mai populare destinații pentru zboruri, potrivit căutărilor pe Google, sunt Italia, Spania și Marea Britanie.

O serie de trenduri ce au crescut în pandemie continuă să-și păstreze popularitatea și în normalul post-pandemic. Este vorba despre cazările care oferă un grad mai ridicat de intimitate și risc mai redus de contaminare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE