Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Românii au un apetit crescut pentru vacanțe. Cheltuielile pentru călătoriile în străinătate s-au dublat în 2022

Românii au ieșit din pandemie cu un apetit crescut pentru călătorii în străinătate. În primele patru luni ale acestui an, aceștia au cheltuit dublu față de anul trecut.

Peste 1.9 miliarde de euro au fost cheltuiți pentru vacanțele peste hotare. Suma depășește și recordul absolut din 2019, când în perioada ianuarie – aprilie, s-au cheltuit 1.2 miliarde de euro pentru deplasări în străinătate.

Turiștii străini au cheltuit pentru cazare și servicii turistice în România aproape un miliard de euro, de două ori mai mult comparativ cu 2021.

Cererea mare pentru călătorii se vede şi în traficul de pe aeroportul Otopeni, cel mai mare aeroport din ţară, care a ajuns la aproximativ două milioane de pasageri, doar în primele trei luni din acest an, faţă de doar 630.000 de pasageri în perioada similară a anului trecut, dar încă sub nivelul din perioada similară a lui 2019.

De altfel, țara noastră reușește să aibă o balanţă pe deficit în turism, chiar dacă a urcat şi suma lăsată de străini în ţară, 976 mil. euro în primele patru luni din acest an, faţă de 415 milioane de euro în perioada similară a anului trecut, se mai arată într-un comunicat BNR.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE