Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

„România va produce izotopi medicali la Cernavodă, pentru tratamentul cancerului”, anunță ministrul Energiei, Sebastian Burduja

Publicat de: Euronews

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a transmis că țara noastră va produce izotopi medicali la Centrala de la Cernavodă, „speranţă pentru tratamentul cancerului”, şi va reporni producţia de apă grea.

Sebastian Burduja a făcut anunțul pe pagina de Facebook, susținând că are de transmis vești bune.

Nuclearelectrica este unicul producător de energie nucleară din România.

„Zi excelentă la OCDE şi veşti la fel de bune! România va produce izotopi medicali la Centrala de la Cernavodă, speranţă pentru tratamentul cancerului. Şi poate reporni producţia de apă grea la Drobeta-Turnu Severin. Ambele cu sprijin canadian: astăzi (n.r. joi) Nuclearelectrica a semnat un memorandum cu Ontario Power Generation (OPG) în acest sens, un pas strategic pentru refacerea ciclului nuclear integrat românesc. Acest demers, pe care l-am avut în vedere în cadrul vizitei oficiale la Ottawa de săptămâna trecută, devine realitate”.

Tot joi, ministrul Energiei a avut mai multe întâlniri bilaterale la OCDE, în marja evenimentului dedicat sectorului nuclear: cu miniştrii omologi din Franţa, Cehia, Slovacia, Polonia, Bulgaria, Ucraina, cu secretarul adjunct al energiei din SUA, precum şi cu directorul general al Agenţiei pentru Energie Nucleară a OCDE.

„Subiecte abordate: programul nuclear civil românesc, inclusiv reactoarele modulare de mici dimensiuni, exemplu pentru întreaga regiune; pregătirea resursei umane în domeniul nuclear; promovarea tehnologiilor nucleare și accesarea finanțărilor pentru marile proiecte”.

-Sebastian Burduja / Facebook

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE