Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

România va organiza EURO 2026 la handbal feminin, alături de alte patru țări

România va fi una din cele cinci țări care vor organiza Campionatul European de Handbal Feminin din 2026, a anunțat Federația Română de Handbal, într-un comunicat.

România, Cehia, Polonia, Slovacia și Turcia vor găzdui meciurile de la turneul final care va fi organizat în perioada 3-20 decembrie 2026. Va fi cel de-al doilea Campionat European de handbal feminin la care vor participa 24 de echipe.

Cluj-Napoca și Oradea sunt cele două orașe din țara noastră care vor găzdui meciuri de la EURO 2026. La Oradea se vor juca meciuri din runda preliminară, iar la Cluj-Napoca se vor juca meciuri din grupele principale.

Mesajul Federației Române de Handbal

”Comitetul Executiv al Federației Europene de Handbal a decis să aloce organizarea Campionatului European de handbal feminin din 2026 Cehiei, Poloniei, României, Slovaciei și Turciei, într-o mișcare menită să ducă handbalul feminin de top pe cât mai multe piețe europene posibil.

După încheierea procesului de depunere a candidaturilor, cu termenul de 25 octombrie 2023, EHF a primit ofertele Turciei, precum și ofertele comune ale Cehiei/Poloniei și României/Slovaciei.

În lunile care au urmat, au avut loc evaluări ale diferitelor oferte, analize ale situației Tv și posibilelor audiențe, consultări cu federațiile interesate de găzduirea campionatului, precum și vizite inițiale la fața locului.

Cu informațiile disponibile, a fost făcută o mișcare comună, evidențiind avantajele fiecărei oferte și posibilitatea de a promova și mai mult handbalul în cele cinci țări, iar federațiile au fost de acord să organizeze împreună Campionatul European EHF Euro 2026 la handbal feminin, decizie care a fost confirmată joi de Comitetul Executiv.

Campionatul European EHF EURO 2026 este programat pentru perioada 3-20 decembrie 2026. Va fi cel de-al doilea Campionat European de handbal feminin la care vor participa 24 de echipe.

Runda preliminară se va desfășura cu câte o grupă în fiecare dintre următoarele orașe: Oradea, Cluj Napoca, Antalya, Brno, Katowice și Bratislava.

Grupele principale vor evolua la Cluj Napoca și Katowice. Orașul polonez Katowice, care a fost deja gazdă în cadrul EHF EURO 2016 la handbal masculin,  precum și la Campionatul Mondial IHF de handbal masculin din 2023, va primi echipele din weekendul final.

Sălile alese includ, printre altele, Spodek Arena din Katowice, cu o capacitate de 11,000 de spectatori, precum și BT Arena din Cluj Napoca, având o capacitate de 10,000 de locuri.”

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE