Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Franța este noua campioană mondială la handbal feminin. 31-28 în finala cu Norvegia

Franța este noua campioană mondială la handbal feminin, după ce a învins Norvegia în finala Campionatului Mondial de Handbal Feminin 2023, scor 31-28. Finala mondială s-a jucat la Herning (Danemarca).

Echipa antrenată de reputatul antrenor Olivier Krumbholz câștigă pentru a treia oară în istorie titlul mondial, după edițiile din 2003 și 2017.

Cele mai bune marcatoare ale noii campioane mondiale au fost Léna Grandveau și Tamara Horacek, cu câte cinci goluri. De cealaltă parte, Nora Mork a fost cea mai bună marcatoare a Norvegiei, cu 8 reușite.

Franța, neînvinsă la Campionatul Mondial de Handbal Feminin 2023

A fost revanșa luată de Franța, după ce la precedenta ediție a Campionatului Mondial a pierdut finala jucată contra scandinavelor. Pentru Krumbholz, este a 14-a medalie cucerită pe banca Franței.

Franța este singura echipă care nu a pierdut niciun meci la această ediție a campionatului mondial, reușind să învingă de două ori mult titrata echipă a Norvegiei.

A fost pentru a cincea oară când cele două echipe s-au înfruntat în finala Campionatului Mondial de Handbal Feminin, bilanţul acestor dueluri fiind de 3-2 pentru scandinave.

Medalia de bronz a Campionatului Mondial de Handbal Feminin 2023 a fost câștigată de Danemarca, după ce a învins în finala mică Suedia, scor 28 la 27.

Turneul final din acest an a fost găzduit de Norvegia, Suedia și Danemarca.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE