Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

"Romania Unfolds”, primul mini-serial documentar despre sustenabilitate lansat în România

Publicat de: Euronews

Platforma "Romania Unfolds" urmărește, prin mini-seria de documentare video, povești din comunități autohtone, în care cheia rezolvării provocărilor locale are la bază o soluție sustenabilă.

Fiecare episod al seriei de documentare surprinde în același timp și progresul autohton prin cercetare în profunzime, jurnalism de calitate și imagini autentice, care dezvăluie o lume nouă, în plină transformare și ascensiune. Documentarul își propune să arate cum comunitățile pot deveni o forță a binelui prin soluții sustenabile și acțiuni accesibile, de impact. Puse în folosul comunității, devin adevărata moștenire pentru generațiile viitoare.

Seria debutează cu episodul care dezbate tema orașelor și a comunităților durabile. Următoarele cinci episoade, încă în lucru, vor surprinde și alte aspecte pliate pe Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (ODD) ale Organizației Națiunilor Unite: reducerea inegalităților sociale, producție și consum responsabile, inovație în industrie și infrastructură și apă curată. De altfel, conform Raportului Național Voluntar privind ODD-urile din 2023, România și-a atins peste 62% din obiectivele stabilite pentru 2030. Cu toate acestea, Raportul Global privind Dezvoltarea Durabilă arată că România are ținte unde regresează, precum acțiunea pentru climă, dar și ținte unde stagnează, precum educația de calitate, energia curată și accesibilă, producția și consumul responsabile sau viața terestră.

Târgu Lăpuș, primul oraș din țară cu o rată a reciclării de 60%

Poveștile din primul episod ne arată perspectiva autentică a locuitorilor din Târgu Lăpuș, primul oraș din țară care are o rată a reciclării de 60%, depășind nu doar rata de reciclare a deșeurilor municipale naționale de 13%, ci și media europeană de 49%. Dar și soluțiile salvatoare ale primei comunități din România de tip cooperatist, care furnizează energie din surse 100% regenerabile.

În completare, platforma „Romania Unfolds” oferă acces și la conținut editorial original, care funcționează ca un hub principal pentru informații despre inițiative, proiecte și practici de succes din domeniul sustenabilității, implementate pe întreg teritoriul României.

„Romania Unfolds” a adus împreună, până în acest moment, 30 de experți în domeniul sustenabilității, producției video și comunicării, care împărtășesc o pasiune comună pentru crearea unui viitor mai bun pentru România, prin promovarea educației, practicilor și valorilor durabile. Timp de aproape o lună, echipa a străbătut 3.500 de kilometri pentru a documenta și filma primele episoade. Au rezultat aproximativ 100 de ore de material video și 71 de interviuri în cadrul acestui proiect. Numărul protagoniștilor mini-serialului documentar este dublu, 143 de persoane, fiecare contribuind la bogăția și profunzimea poveștii.

Proiectul „România Unfolds” este susținut de liderul mondial în furnizarea de servicii esențiale și campion al transformării ecologice.

 „Prin acest demers, compania noastră contribuie la angajamentul luat de a deveni Campion al Transformării Ecologice mijlocind accesul la informația privind sustenabilitatea și descoperirea de rezolvări durabile și responsabile, capabile să medieze impactul provocărilor actuale, contribuind activ la creșterea valorii educaționale în comunitățile în care activează. Romania Unfolds este o sursă de acces către soluții pentru acțiuni cu impact decisiv și favorabil asupra mediului înconjurător, dar și o punte către legături viitoare între comunități, mediul academic, industrie și autorități”, a declarat Mădălin Mihailovici, CEO-ul companiei.

"Romania Unfolds” va continua să aducă valoare comunităților din România și prin intermediul altor episoade. Scopul este de a pune în lumină teme de sustenabilitate, durabilitate și educație în România, dar și de a crea conținut de calitate, cu impact pozitiv.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE