Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

România trimite noi ajutoare pentru Turcia. Patru camioane încărcate cu alimente și bunuri de strictă necesitate vor ajunge în zonele afectate

Saltele, pături, alimente și bunuri de strictă necesitate vor pleca spre Turcia. Comunitatea Sectorului 4 din Capitală s-a mobilizat în urma cutremurelor care au lăsat mii de oameni fără case.

Timp de o săptămână au fost adunate ajutoare în sala de sport a unui liceu din București și în final s-au umplut patru camioane. Ambasadorul Turciei în România a spus că aceste bunuri înseamnă foarte mult pentru supraviețuitori.

Români de toate vârstele au adus câte puțin din bunurile personale pentru a-i ajuta pe supraviețuitorii cutremurelor din Turcia.

Produsele vor fi distribuite către cele mai afectate zone

Mii de saltele, de pături, saci de dormit, dar si tone de haine si alimente neperisabile vor fi încărcate în camioane și vor pleca spre Turcia cu destinația Edirne. Acolo, produsele vor fi preluate de Autoritatea pentru Situații de Urgență și vor fi distribuite către cele mai afectate zone.

Român care a donat: „Am adus de toate, și pături și fierbătoare, chestii electrice, hăinuțe de damă, de copii.”

Român care a donat: „Ne-am gândit că hainele sunt de mare ajutor. Mă gândesc că de restul se ocupă și cei care sunt aproape de ei.”

Ambasadorul Turciei în România a spus că toate lucrurile adunate de români îi vor ajuta pe supraviețuitori să o ia de la capăt. Pentru mulți dintre ei acolo unde însemna acasă nu au mai rămas decât ruine.

Ambasador: „Țara noastră a fost lovită de o nenorocire gravă. Toat[ populația noastră plânge în momentul acesta. Foarte mulți dintre noi ne-am pierdut apropiați, familie, prieteni și ne-am trezit dintr-odată cu nevoia de ajutor.”

România a mai trimis ajutoare către Turcia din rezervele europene aflate pe teritoriul țării. Autoritățile de la noi vor continua să trimită ajutoare atât în Turcia, cât și în Siria.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE