Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

”România Atractivă”, o nouă platformă de promovare turistică: proiectul conține 12 rute care unesc atracțiile din țară

O nouă platformă digitală cu sute de obiective turistice a fost lansată pentru a atrage mai mulți vizitatori la noi în țară. Proiectul, care se numește „România Atractivă", include un site și o aplicație cu același nume, care le oferă utlizatorilor 12 rute cu zeci de puncte turistice, dar și posibilitatea de a identifca evenimente sau diverse experiențe de-a lungul traseelor. Proiectul se ridică la 8 milioane de euro, bani din PNRR. Aplicația este disponibilă atât în AppStore, cât și în Google Play.

De la castele, cetăți, biserici fortificate, sate cu arhitectură tradițională până la destinațiile gastronomice, 12 rute adună la un loc peste 270 de obiective turistice, din 35 de județe. De acum încolo, le găsiți în cea mai complexă platformă digitală pentru promovare turistică: România atractivă.

Platforma include un website oficial, românia-atractiva.ro, dar și o aplicație mobilă. Acolo, utilizatorii vor găsi toate detaliile despre atracțiile turistice, cu istoricitate, fotografii și video de prezentare, dar și un ghid audio. În plus, pentru cei nehotărâți ce destinație să aleagă, platforma pune la dispoziție și un tur virtual. România atractivă se adresează atât turiștilor români, cât și celor străini.

Ionuț Munteanu, dezvoltator aplicație mobilă: ”Este în engleză, urmează ca în următoarele două luni de zile să fie introdus conținutul în franceză, în romanes, și pe alocuri în maghiară și germană în funcție de tipologia obiectivelor. Ne așteptăm ca undeva la sfârșit de iulie ea să fie doar funcțională pe celelalte limbi. De aici noi putem monitoriza cu adevărat interesul turiștilor prin frecvența utilizării, asta ne interesează de câte ori revine cineva, nu că a descărcat o o dată.”

Întrebare:Ne puteți spune un buget pentru aplicația mobilă și platforma digitală?”

Ionuț Munteanu, dezvoltator aplicație mobilă: ”Doar pentru aplicația mobilă?! Undeva la 700.000€ a costat fix partea de software.”

Valoarea proiectului România Atractivă: 8 milioane de euro

Prin noua platformă turistică, pot fi planificate și excursii de promovare cu participarea creatorilor digitali atât din România, cât și din afară.

Ana Rubeli, creator digital @aiciastat: ”Voi pleca pe teren alături de mai mulți reprezentanți de content creators și jurnaliști culturali care vor explica pe teren pe rutele culturale, care este efectul din perspectiva lor, a creării acestei platforme. Îi atragem prin Instagram, Facebook, Youtube și apoi ei se duc realmente pe teren. Din păcate lucrurile nu stau invers așa cum ar fi sănătos, dar ne bucurăm de toate metodele pe care le avem la dispoziție și pornim din online să-i atragem pe teren în România Atractivă.“

Valoarea proiectului se ridică la 8 milioane de euro, bani veniți de la Uniunea Europeană prin PNRR. O parte a bugetului a însemnat crearea platformei digitale. O alta va fi folosită pentru semnalizarea obiectivelor turistice și pentru realizarea a 98 de planuri de revitalizare a acestora. Oamenii din domeniu spun că platforma facilitează accesul la informații și încurajează, astfel, turismul.

Ciprian Ștefan, director Muzeul Astra din Sibiu: “Accesul la informatie este foarte important în momentul în care tu vrei să ajungi într-o zonă rurală și tu ai accesul rapid pe o platformă, foarte rapid tu știi unde să te duci și îți planific foarte repede concediul sau ziua de ieșit în aer liber sau de consumat turism cultural de calitate, produse gastronomice sau, de ce nu?, peisajul cultural în sine.”

Răzvan Popescu, subsecretar de stat MIPE: ”Ne propunem o creștere cu 20% a numărului de turiști față de anul de referință 2023."

Informațiile de pe platforma România Atractivă pot fi completate de către utilizatori. Vizitatorii pot lăsa recenzii despre obiectivele turistice sau pot adăuga noi punct de relaxare pe rutele deja existente. Tot acolo pot fi aflate și ce evenimentele tematice sunt organizate la noi în țară.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE