Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

România a trimis preventiv 40 de pompieri în Franța

România a trimis 40 de pompieri și mai multe echipamente de intervenție în zona Bordeaux din Franța pentru a ajuta la stingerea incendiilor de vegetație dacă acestea vor izbucni amenințător așa cum s-a întâmplat anul trecut. Și atunci, țara noastră a sprijinit efortul Franței cu zeci de specialiști. Acum, ei au fost trimiși preventiv, printr-un nou acord la nivel european.  

Salvatorii noștri vor avea misiuni de pregătire acolo până în septembrie. Programul implică pompieri din mai multe state și a fost stabilit de Direcția Generală de Protecție Civilă Europeană.

Raed Arafat: „Ideea este ca în zonele de risc major unde se știe că s-au cerut de mai multe ori intrevenții internaționale să existe un număr de echipe. mai mici la număr, cum trimitem noi 40 de persoane care stau acolo și asteaptă, adică suplimentează forțele din țara respectivă și așteaptă dacă apare ceva”.

Și anul trecut, România a trimis 77 de pompieri în zona Bordeaux din Franța, când, acolo, au izbucnit incendii uriașe. Iar acum, în Grecia, se află 90 de salvatori români care au ajutat la stingerea flăcărillor de lângă Atena și de pe Insula Rodos.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE