Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

România a fost marți a cincea țară din Europa în privința cazurilor noi de Covid și a patra în clasamentul deceselor

România a fost ieri a cincea țară din Europa în privința cazurilor noi de COVID și a patra în clasamentul deceselor, Potrivit Worldometer.

De la începutul pandemiei și până acum, România a depășit trei milioane de infectări, iar numărul deceselor a depășit 66.000. Ne aflăm acum în ceea ce specialiștii numesc valul șase, însă este îngrijorător, pentru că această pantă ascendentă ar fi trebuit să se înregistreze undeva în toamnă, însă cazurile cresc alarmant de la o zi la alta.

Mai mult, acest val afectează extremele, copiii și bătrânii.

Medic: „Este important să avem grijă de noi, ceilalți, care suntem activi și anume să purtăm măști pentru a ne proteja și pentru a nu-i îmbolnăvi pe cei de lângă noi. Este important să ne vaccinăm. Este important să fim sănătoși la momentul la care mergem la vaccinare sau cel puțin să nu avem simptomatologie, pentru că sunt foarte multe persoane care în momentul în care simt că sunt răgușiți, că tușesc, că se întâmplă ceva cu ei, merg la vaccinare și atunci vaccinul nu a avut efect. Vaccinul și imunizarea este binevenită oricând.”

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE