Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Românii își vor putea amâna ratele bancare pentru cel mult nouă luni. Ministrul Finanțelor: „Orice amânare înseamnă că la final plătești mai mult”

Guvernul a aprobat în ședința de miercuri ordonanța de urgență care permite amânarea ratelor la bancă pe o perioadă de cel mult nouă luni. De această măsură vor beneficia atât persoanele fizice, cât și firmele care au probleme din cauza creșterii prețurilor

Ministrul Finanțelor spune că amânarea ratelor la credite nu este o soluție pe termen lung, iar orice amânare înseamnă că la final plăteşti mai mult indiferent de nivelul dobânzii. 

Adrian Cîciu atrage atenția că această opțiune este doar un instrument.

”Este un instrument şi nu singura soluţie, aş vrea să precizez acest lucru. Este un instrument la îndemâna celor care chiar au o dificultate, pentru că orice amânare de rate va duce şi la obligativitatea ca aceste rate să fie plătite ulterior, cu o serie de costuri, respectiv dobânda aferentă”, a explicat ministrul Finanţelor. 

Pachetul „Sprijin pentru România” are acum și opțiunea de amânare a plății ratelor la bănci. Guvernantl mai spune că schema de ajutor pentru COVID-19 expiră în 30 iunie. 

”Am mers cu o nouă schemă, pe noul cadru temporar de sprijin pentru Ucraina, toate programele lansate trec pe acest nou cadru iar la rectificare plafoanele vor fi suplimentate”, a mai spus Câciu.

Adrian Câciu, despre salariile care nu au fost majorate la 1 ianuarie: „Vor crește cu o pătrime”

Adrian Câciu, a anunțat, totodată, că salariile care nu au fost majorate la 1 ianuarie vor creşte cu o pătrime.

”A fost stabilită, dacă nu mă înşel, anunţată o creştere cu o pătrime a salariilor pentru toată lumea care nu a primit de la 1 ianuarie. Dacă nu mă înşel, o creştere cu o pătrime

Este posibil ca majorările să fie aprobate la rectificarea bugetară, urmând să se aplice de la data de 1 iulie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE