Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Restricții de circulație în Piața Unirii pentru autovehiculele cu masa mai mare de 3,5 tone. Străzile pe care nu vor mai avea acces

Primăria Sectorului 4 a anunțat că aplică restricții de circulație în Piața Unirii începând de marți pentru autovehiculele cu o masa mai mare de 3,5 tone.

Aceste autovehicule nu vor mai avea acces în centrul Capitalei pe următoarele artere: bd. Mircea Vodă - str. Sfânta Vineri - Calea Moşilor - str. Colţei - str. Doamnei - Calea Victoriei - bd. Naţiunile Unite - bd. Libertăţii - bd. Regina Maria - str. 11 Iunie - bd. Mărăşeşti.

Mijloacele de transport public ale Societăţii de Transport Bucureşti și autospecialele de intervenție în situații de urgență sunt exceptate de la această restricție, se arată într-un comunicat al Primăriei Sectorului 4.

Zona este semnalizată cu indicatoare de interzicere cu semnificaţiile: "accesul interzis autovehiculelor cu masa mai mare de 3,5 tone cu adiţionalul - cu excepţia mijloacelor de transport public, STB" şi "traseu de urmat pentru autovehiculele având masa mai mare de 3,5 tone".

De ce au fost instituite restricții de circulație în Piața Unirii pentru autovehiculele cu masa mai mare de 3,5 tone

Măsura prin care au fost instituite restricții a fost avizată de Comisia Tehnică de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului București și a Brigăzii Rutiere la începutul anului 2023 și vizează protejarea Planșeului Unirii deoarece se află într-o stare tehnică nesatisfăcătoare, potrivit celei mai recente expertize tehnice.

Specialiștii au recomandat restricționarea circulației rutiere a vehiculelor cu masă maximă autorizată mai mare de 3,5 tone în Piața Unirii, după ce au depistat în ianuarie două tasări ale sistemului rutier în zona Pasajului Unirii, la intersecţia bulevardelor Corneliu Coposu şi I.C. Brătianu, precum şi în zona Planşeului Unirii, la intersecţia dintre Splaiul Independenţei şi strada Halelor.

Autoritățile le recomandă șoferilor să respecte semnificația indicatoarelor rutiere instalate pe arterele care delimitează perimetrul în care au fost aplicate restricții.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE