Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Republica Moldova, afectată de acțiuni din arsenalul unui război hibrid. Avertismentul ministrului Apărării

Ministrul moldovean al Apărării, Anatolie Nosatîi, a declarat că în Republica Moldova ”se desfăşoară acţiuni subversive, din arsenalul unui război hibrid”. Avertismentul oficialului de la Chișinău a fost lansat la finalul Trilateralei România - Ucraina - Republica Moldova, care a avut loc la Bucureşti.

"Această situaţie ambiguă pune, de asemenea, o presiune enormă asupra sectorului securităţii de apărare naţională", a spus Anatolie Nosatîi, potrivit Agerpres.

Ministrul moldovean al Apărării: ”Republica Moldova este supusă riscurilor militare”

Ministrul moldovean al Apărării a adus un omagiu poporului și militarilor ucraineni pentru ”sacrificiile enorme” și a anunțat că Republica Moldova este dispusă să se implice inclusiv în eforturile de reconstrucție după războiul din Ucraina.

”În prezent, Republica Moldova este supusă riscurilor militare. (...) Noi analizăm şi monitorizăm îndeaproape situaţia de securitate în regiunea transnistreană, în zona de securitate, precum şi în proximitatea geografică a Republicii Moldova. Afirmăm că astăzi situaţia rămâne calmă, dar volatilă, cu unele elemente de imprevizibilitate", a afirmat Anatolie Nosatîi, conform sursei citate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE