Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Reguli anti-COVID pentru școli și părinți. Ministrul Sănătății: „Școlile sunt mai pregătite”

Apropierea lunii septembrie vine nu doar cu stresul începerii școlii, ci și a înmulțirii cazurilor de Covid-19 în rândul copiilor. O astfel de creștere va exista, susține chiar ministrul Sănătății. Însă, dacă școlile și părinții respectă câteva reguli, situația poate fi ținută sub control, precizează Alexandru Rafila.

„Sigur că va exista o anumită creștere, dar să vedem de la ce nivel plecăm spre sfârșitul lunii august, ca să putem să facem o apreciere a evoluției. Eu sunt convins că și școlile sunt acum mult mai bine pregătite, știu ce au de făcut. Masca va fi recomandată și în școli, nu la ora de sport”, a precizat ministrul.

Din septembrie, elevii se vor întoarce în bănci, iar mministrul Alexandru Rafila a menționat câteva recomandări cu privire la condițiile în care se vor desfășura orele.

„Cel puțin în prima lună, când vremea va permite acest lucru, o să recomandăm, în mod insistent, aerisirea sălilor de clasă, a spațiilor în care copiii își desfășoară activitatea. Orele de sport se pot efectua în aer liber, așa că, dacă școlile respectă aceste condiții și asigură condiții de igienă - copiii să se poată spăla pe mâini, să meargă în siguranță la ore, să aibă acces la dexinfectanți, cred că lucrurile pot fi ținute sub control. Dar dublat și de continuarea acestor recomandări privind utilizarea măștii mai ales în mijloacele de transport în comun. E valabil și pentru copii, e valabil și pentru părinți", a delcarat ministrul Sănătății.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE