Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Regina Elisabeta a II-a rămâne în Scoția pentru întâlnirea cu noul premier

Regina Elisabeta a II-a va încălca tradiția și va rămâne la reședința sa scoțiană din Balmoral pentru a-I primi pe fostul premier Boris Johnson și pe succesorul acestuia, au anunțat miercuri oficiali de la Palatul Buckingham.

În vârstă de 96 de ani, monarhul în vârstă de 96 de ani ține în mod tradițional audiențe cu prim-miniștrii demisionari și viitori la Palatul Buckingham, reședința sa oficială din Londra, potrivit AP.

Boris Johnson și-a anunțat demisia din fruntea Partidului Conservator: „Sunt trist că renunț la cel mai bun job din lume!”

Oficialii au precizat că Johnson se va deplasa marți la Balmoral pentru a-și prezenta oficial demisia. Înlocuitorul său - fie Liz Truss, fie Rishi Sunak, cei doi finaliști în cursa pentru conducerea Partidului Conservator - va face și el această călătorie în aceeași zi.

Regina a avut probleme de mobilitate și și-a anulat unele angajamente în ultimele luni. Presa britanică a relatat că decizia ca ea să rămână în Scoția a fost luată pentru a oferi certitudine aranjamentelor de predare a ștafetei politice.

Reacții în lanț după ce Boris Johnson a demisionat: ”Trebuie să își ceară iertare Reginei. Oamenii care fac reguli trebuie să le respecte”

Regina a fost servită de 14 prim-miniștri în timpul domniei sale.

Johnson și-a anunțat demisia la începutul lunii iulie. Partidul său conservator urmează să își anunțe luni succesorul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE