Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Regele Charles al III-lea, primul discurs de Crăciun în calitate de monarh: Apel la bunătate și compasiune

Regele Charles a făcut apel la bunătate, compasiune și grijă față de mediul înconjurător. În primul discurs de Crăciun, în calitate de monarh, Charles și-a îndemnat poporul să fie alături de cei mai puțin norocoși în contextul crizelor economice și a războaielor care macină lumea.

Regele Charles și-a ținut discursul lângă un brad natural aflat în ghiveci, despre care Casa Regală a anunțat că va fi ulterior replantat. Pomul de Crăciun era decorat cu jucării din hârtie și conuri de pin. Unii analiști au spus că Regele a încălcat o tradiție de Crăciun. Mama sa, Regina Elisabeta a II-a, își rostea discursul de lângă un brad artificial.

Regele Charles, discurs emoționant

Regele Charles al III-lea: În ultimul an, inima mi-a fost încălzită de nenumărate exemple ale modurilor în care oamenii au grijă unii de alții, făcând un efort suplimentar pentru a-i ajuta pe cei din jurul lor. De-a lungul anului, familia mea a fost martoră la felul în care oameni de toate vârstele contează în comunitățile lor. Este cu atât mai important acum când mulți chiar trec prin momente grele, când trebuie să ne folosim de metodele existente ca să-i sprijini pe alții mai puțin norocoși decât noi.

Unde petrec Crăciunul Regele Charles și Regina Camilla

Regele Charles al III-lea și soția sa, Regina Camilla, au participat la slujba de Crăciun ținută la biserica din Sandringham. Au fost prezenți și alți membri ai familiei regale, printre care Prințul și Prințesa de Wales, împreună cu cei trei copii ai lor. Potrivit tradiției, cu toții își vor petrecere vacanța de iarnă acolo, la reședința aflată la 160 de kilometri de Londra.

Mesajele de Crăciun ale monarhilor britanici sunt o tradiție care datează din 1932, când George al V-lea s-a adresat în premieră printr-un discurs radiofonic.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE