Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Regele Charles al III-lea, mesaj la metroul londonez. Vocea sa și a reginei îi salută pe călători și îi invită să sărbătorească încoronarea

Familia regală a Marii Britanii este într-o adevărată campanie de imagine publică. Regele Charles al III-lea şi regina Camilla au înregistrat un mesaj vocal pentru pasagerii din metroul londonez. Iar prințul și prințesa de Wales au mers cu metroul, chiar pe o nouă linie, numită după regina Elisabeta a doua.

”Soția mea și cu mine vă dorim vouă și familiilor dumneavoastră un minunat weekend de încoronare. Oriunde călătorești, sperăm să ai parte de o călătorie sigură și plăcută. Și amintiți-vă, vă rugăm să fiți atenți la spațiul dintre peron şi tren”.

Acesta este mesajul cu care sunt întâmpinați călătorii celebrului metrou din Londra. Un moment special – încoronarea, a adus londonezilor și nu numai, indicații de călătorie și urări chiar de la monarhi.

Mesajul este difuzat cu ocazia weekend-ului încoronării, de vineri şi până luni, un gest salutat de cei care răspund de metroul londonez și de către pasageri.

Nu a fost singura surpriză

Prințul William și soția sa Kate au călătorit cu metroul pe cea mai nouă linie din Londra. Cuplul regal a străbătut linia Elisabeta, numită după fosta regină a Marii Britanii.

Destinația prințului și prințesei de Wales a fost un pub din Soho unde au discutat planurile pentru weekendul încoronării regelui Charles în timp ce au băut bere. Familia regală britanică are acces la o întreagă flotă de mașini de lux, dar asta nu îi oprește uneori să folosească și alte mijloace de transport.

Regina Elisabeta a II-a a mers prima dată cu taxiul în adolescență, iar în anii '60, regele Charles al treilea a fost văzut într-un taxi, alături de tatăl său.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE