Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Refugiații din Ucraina au determinat creșterea record a populației din Germania

Afluxul de refugiați ucraineni în Germania a determinat o creștere istorică a populației țării. Germania are peste 84 de milioane de locuitori, a anunțat marți Oficiul Federal de Statistică din Germania.

La sfârșitul lunii iunie, populația țării a crescut cu 843.000 de persoane, respectiv 1%, în comparație cu finele anului 2021.

Câți refugiați au venit de la începutul războiului

Aproximativ 750.000 de refugiați ucraineni au venit în Germania în căutarea siguranței, după invazia Rusiei din prima jumătate a anului 2022.

Cei mai mulți dintre miganți sunt de sex feminine, potrivit biroului de statistic german, care a precizat că la finele lunii iunie, în Germania, trăiau cu peste jumătate de million de femei și tinere ucrainene decât la finele anului 2021, în timp ce cifra bărbaților și a tinerilor ucraineni a crescut cu 248.000.

Când s-au mai înregistrat creșteri similare de populație

Germania a mai înregistrat creșteri ale populației de această amploare - ambele legate de fenomenul migraționist - în 1992 și 2015.

În 1992, la scurt timp după căderea comunismului și reunificarea Germaniei, au sosit aproximativ 700.000 de persoane, care au fugit de războiul din Iugoslavia și au venit din Europa de Est în urma deschiderii granițelor de acolo.

În 2015, aproape 1 milion de migranți au venit din țări devastate de război precum Siria, Irak și Afganistan.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE