Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 169), Vodafone (canalul 410).

Rectorii, acord pe legea educației. Finanțare, autonomia și doctoratele, discutate la Guvern

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit la Palatul Victoria cu ministrul Educației, cu cel al Cercetării, dar și cu rectorii universităților din țară pentru a discuta legea educației naționale, aflată în dezbatere publică.

Concluzia este că învățământul are nevoie de finanțare suplimentară, iar alocările pentru studenți ar putea crește cu până la 40%.

Alocările pentru studenți ar putea crește cu până la 40%

Mihnea Costoiu, rector UPB: „Din ce am înțeles noi, nu va fi o instituție care va verifica din nou. Va impune standarde, care sunt standardele necesare pentru care poți ocupa titlul de doctor. Nu va mai exista nicio comisie decât aceasta. Titlurile care au fost acordate trebuie să respecte procedura. Pentru apel acolo unde se constatat plagiat, evident, trebuie să plătească. Eu m-am pronunțat. Toți rectorii susțin că titlul de doctor trebuie să fie acordat de universități, așa cum sunt acordate toate titlurile.”

Distribuie

Taguri